Waarom KLM Aandelen

Plus500 is CFD service only. Any opinions, news, research, analysis, prices or other information provided by Plus500 does not constitute investment advice.

De grote vraag wanneer je over gaat tot het aankopen van aandelen van een bepaald bedrijf is de waarom vraag. Want waarom zou je overgaan tot het aankopen van aandelen van deze desbetreffende partij en waarom zal je dat juist op dit moment doen?, deze vraag stel je jezelf waarschijnlijk ook wanneer je over wilt gaan tot het aankopen van KLM aandelen, want waarom KLM aandelen kopen?. Wij geven je in dit artikel enkele argumenten waarom je zou kunnen beslissen om over te gaan tot het aankopen van KLM aandelen.
Over KLM
Om een goede inschatting te maken waarom je KLM aandelen moet gaan kopen is het belangrijk om eerst iets te leren over de organisatie zelf. KLM staat voor Koninklijke Luchtvaart Maatschappij beter bekend in het buitenland onder de noemer KLM Royal Dutch Airlines. KLM was vroeger de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland maar door de fusie met Air-France is KLM dit officieel gezien niet meer. De Fusie met Air-France is voor veel beleggers jaren lang de reden geweest om het KLM aandeel af te stoten, maar vandaag de dag draait deze visie van deze beleggers langzaam.

11347

De vernieuwde visie

Het ging lange tijd heel slecht met Air-France/KLM en hierdoor zagen veel beleggers geen enkele reden waarom zij KLM aandelen moesten gaan kopen. Dat het niet goed ging met het concern was grotendeels niet eens te danken aan KLM zelf maar aan de Franse divisie Air France. Air France schrijft al jaren geen groene cijfers meer en KLM begon hier zeer zeker onder te lijden. Om deze negatieve spiraal te doorbreken had men besloten om zeer grote bezuinigingen binnen het bedrijf door te voeren, dit niet alleen binnen de divisie van Air France maar ook in het gedeelte van de Nederlandse tak genaamd KLM.

Profijt

Vandaag de dag lijken de grote bezuinigen die Air France en KLM doorvoeren profijt op te leveren voor de beleggers. Veel beleggers worden steeds positiever over het te voeren beleid van de onderneming en ook zeker over de resultaten van het aandeel, het aandeel gaat namelijk gestaag omhoog. Maar men profiteert op dit moment van veel meer dat het nieuwe beleid met zich mee brengt, Air-France/KLM is namelijk door de fusie één van de grotere luchtvaartmaatschappijen in de wereld geworden en heeft samenwerkingsverbanden met zeer veel maatschappijen. Experts verwachten dat er in de toekomst maar enkele maatschappijen in de luchtvaart weten te overleven en de verwachting is dat KLM-Air France door het huidige beleid naar alle waarschijnlijkheid tot één van deze overlevende partijen kan gaan behoren. Door deze toekomst visie van deze experts en de grote kans dat KLM-Air-France hier nog altijd onderdeel van uit weet te maken maakt het de vraag waarom KLM aandelen kopen? Steeds makkelijker. Als wij daadwerkelijk afgaan op het advies van deze experts dan kan het aandeel in KLM alleen nog maar stijgen ten opzichte van de aandelen van andere partijen en luchtvaartmaatschappijen.

Meer activiteiten

Air_France-KLM

De KLM heeft drie kernactiviteiten namelijk het vervoeren van passagiers, het vervoeren van vracht en KLM doet ook nog aan vliegtuigonderhoud. Deze kernactiviteiten zijn de basis van de onderneming van KLM en KLM is dan ook samen met Air France de laatste jaren druk bezig deze zaken uit te breiden. Vooral in het vliegtuigonderhoud is de onderneming de laatste druk bezig een groter marktaandeel te bemachtigen doormiddel van bijvoorbeeld grote overnames. Door deze overnames is KLM beter in staat zijn kosten voor het onderhoud van zijn eigen kisten te nuanceren en pikt het bedrijf tevens ook nog zijn graantje mee bij het onderhouden van vliegtuigen van concurrerende maatschappijen. Toch ziet KLM tegenwoordig niet alle maatschappijen meer als concurrerende maatschappijen, doormiddel van samenwerkingsovereenkomsten die vaak om vele miljoenen euro’s draaien weet KLM maatschappijen aan zijn onderhoud `s business te binden. Binnen de vracht is de KLM doormiddel van het aankopen van Martinair de grootste vrachtvervoerder ter wereld en dit is natuurlijk zeer goed voor de aandeelhouders. Ondanks het feit dat KLM met Martinair de afgelopen jaren te maken heeft gehad met grote afname in het vrachtaanbod heeft de maatschappij zijn aandeel in het vrachtvervoer hoog kunnen houden, wanneer de economie weer langzaam zal aantrekken zoals op dit moment het geval is zullen beleggers dat zekerweten terug zien in de waarde van hun aandelen.

afbeelding1